Hi-Flo ll F7-serien, nu også P-mærket

Hi-Flo ll XLT7 50+ - Vores bedste A+ klassificerede posefilter – nu også P-mærket (Filterklasse iht. den nye ISO16890; ePM1 60%)

P-mærkning af nye luftfiltre er lidt som en crashtest af nye biler. Det kræver mange interne tests hos producenten, før de eksterne prøver kan foretages hos en uafhængig part.  P-mærkning hos SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut) startede i slutningen af 90'erne. Camfil har siden da været meget aktive for at få mærkningen indført som et obligatorisk krav, når der produceres og bruges luftfiltre. Langtidstesten i et virkeligt udendørs miljø er en effektiv måde at demonstrere filtrenes evne til at opretholde deres effektivitet over tid. I 90'erne var det en måde at komme væk fra enhver diskussion om elektrostatisk ladede filtre. Disse ladede filtermedier kunne nemlig ikke holde filtreringseffektivitet over tid i et virkeligt miljø. Det har ført til, at de værste luftfiltre mere eller mindre er forsvundet fra markedet, og at kunderne er bekendte med de krav, der skal stilles.

Derimod bliver det sværere og sværere at udvikle mekanisk fungerende filtermedier med nutidens krav til energieffektivitet og dermed lavt tryktab, samtidig med at klare filtreringskravene i tests i henhold til EN779:2012. Der findes i dag en minimumsværdi på filtreringseffektivitet (ME - minimum effeciency) i samtlige finfilterklasser (F7-F9), som henviser til at aflade filtermediet. Ved P-mærkning af et filterprodukt  starter man altid med at lave en fuld EN779:2012-test. Når den opfylder filtreringskravet til P-mærkning, kan man gå i gang med langtidstesten, som løber hen over seks måneder ude i det virkelige miljø.  ME-værdierne (M5-M6 og F7-F9) i P-mærkningen stiller betydeligt højere og skrappere krav end EN779-testen.

Se eksempel i tabellen:
P-mærkning tabel

Camfils nyudviklede energieffektive filtermedie til Hi-Flo II XL7-serien har været på markedet siden foråret 2016, men det er først nu, at langtidstesten og dermed P-mærkningen er klar. Hi-Flo II XLT7 og XLS7 har et væsentligt lavere tryktab end sine forgængere, og det har vi ønsket at tilbyde vores kunder så tidligt som muligt. Samtidig har vi med den nye Hi-Flo II XL-serie formået at fastholde den høje filtreringseffektivitet, da dette selvfølgelig er den primære årsag til at bruge filtre. Filtre skal effektivt rense luften for små nanopartikler, der er skadelige for vores helbred. Derfor er det vigtigt at have en høj filtreringseffektivitet i hver filterklasse, samtidig med et så lavt energiforbrug som muligt. Vores bedste posefilter er nu helt færdigt!

Kontakt

Det er let at kontakte os

Kontaktinformation
KEEP UPDATED!

Tilmeld dig Camfils nyhedsbrev

clock

Modtag det bedste fra Camfil

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tilsendt nyheder og opdateringer fra Camfil. Nyhedsbrevene vil blive sendt ca. 4-8 gange om året.

clock

Mere specifik information?

Fortæl os evt. mere om dig selv og dine interesser ved at klikke på opdateringsknappen nedenfor. Oplysningerne bruges udelukkende til at informere dig om nyheder og produktinformation fra Camfil.

Opdater nuJeg opdaterer senere
spinner

Mange tak

Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet!

close