Full article

PM1 Article

Broschure

PM1

PM1

I dag overvåger WHO og EU PM2,5 og PM10 og rapporterer om den negative effekt på helbredet, som disse partikler har, samt om deres evne til at trænge ind i vores lunger og medføre luftvejslidelser, hjertekarproblemer og sygdomme.

Men for at sikre et rigtig godt og produktivt indeklima i områder med slem luftforurening har ventilationssystemer brug for filtre, der også kan fjerne PM1-partikler – den mindste fraktion og den meste skadelige.

Vores lunger er et bytte for PM1. Ved indånding vandrer PM1-partikler til det dybeste område i vores lunger, hvor en meget stor del af dem passerer gennem cellemembranerne i alveolerne (de millioner af små sække i vores lunger, hvor O2 og CO2 udskilles), trænger ind i blodomløbet, beskadiger arteriernes indvendige vægge, penetrerer vævet i hjertekarsystemet og kan blive spredt til organerne.

I værste tilfælde kan PM1 bidrage til dødelige sygdomme som hjerteanfald, lungekræft, demens, emfysem, ødem og anden alvorlig sygdom, hvilket fører til for tidlig død.

PM1-filtrering i dag

Filtre er som arbejdsheste i ventilationssystemer, og de aktuelle F7-filtre har forskellig effektivitet til at fange PM1 (typisk 50-75 %).

Med filtre, der i betragtelig grad påvirker indeklimaet (IAQ), vil det være endnu vigtigere at vælge det rigtige filter, der har den rette effekt over for et bestemt stof.

Ud over at vælge den rette partikeleffektivitet er der også andre vigtige produktfunktioner, der skal overvejes. Eksempelvis lang levetid, lavt tryktab og lavt energiforbrug. Ud over deres høje effektivitet er Camfil-filtre anerkendt som "energihelte", da de sparer mange kilowatttimer, som det er dokumenteret i tusinder af kundesager.

Når bygningsejere køber førsteklasses filtre som Camfils for at opnå et godt indeklima, drager de også fordel af at få meget lave samlede omkostninger for deres filtreringsløsning.

Læs hele artiklen

Kontakt

Det er let at kontakte os

Kontaktinformation
KEEP UPDATED!

Tilmeld dig Camfils nyhedsbrev