Take A Breath

Take a Breath

Det er vores ansvar at støtte disse globale initiativer, så du ubekymret kan ”Take a Breath”. Vores mission med Take a Breath-kampagnen er at skabe interesse, informere og øge bevidstheden om indendørs og udendørs luftforurening.

Læs mere >>

ISO

ISO

ISO er en uafhængig, ikke-statslig international organisation med et medlemskab af 163 nationale standardiseringsorganer. Via medlemmerne samler organistaionen eksperter til at dele viden og udvikle frivillige, konsensusbaserede, markedsrelevante internationale standarder, der understøtter innovation og leverer løsninger på globale udfordringer.

Læs mere >>

Camfil hilser ny ISO16890 standard velkommen

Den Internationale Organisation for Standardisering (ISO) har i denne uge offentliggjort en skelsættende standard for luftfiltreringsindustrien. ISO16890 definerer testprocedurer og et klassifikationssystem for luftfiltre, der anvendes i generelle ventilationssystemer. Denne nye standard er den første mulighed for global harmonisering, da den vil erstatte de to eksisterende lokale standarder; ASHRAE 52.2, som er dominerende i USA, og EN779:2012, som er dominerende i Europa. Begge standarder sameksisterer i Asien og i Mellemøsten.

Der er vigtige forskelle mellem ISO16890-standarden og de eksisterende standarder.

  •  På flere områder er de nye testprocedurer mere krævende end ved de eksisterende standarder. Dette vil føre til højere filterydeevne, forbedret indendørs luftkvalitet (IAQ) og bedre beskyttelse af menneskers sundhed.
  • De nye testprocedurer kan bedre forbindes med filterydeevne i den virkelige verden.
  • Klassifikationssystemet er relateret til filtreringsydeevne mod tre forskellige partikelstørrelser.
  • Et vigtigt punkt er, at den mindste partikelfraktion af de tre partikelstørrelser, såkaldt PM1, repræsenterer de meget fine partikler, der er kendt for at være den mest sundhedsskadelige for mennesker.

Som globalt ledende indenfor luftfiltreringsindustrien støtter Camfil fuldstændigt indførelsen af den nye standard. Det er klart, at gennemførelsen af ISO16890 vil medføre reelle fordele for beregnere, købere og luftfilterbrugere.

For yderligere information om fordelene ved den nye standard og filtervalg i henhold til den nye standard er du meget velkommen til at kontakte Camfil A/S.Iso 16890 & Camfil

Kontakt

Det er let at kontakte os

Kontaktinformation
KEEP UPDATED!

Tilmeld dig Camfils nyhedsbrev