Program til energibesparelse

Camfil var den første filterproducent til at udvikle et avanceret program, der beregner livscyklusomkostningerne af luftfiltre. Gennem mange år er programmet blevet forbedret. Prorammet er baseret på en lang række reelle målinger af filtre. Dette giver os mulighed for at forudsige filterets tryktab og levetid i en aktuel installation snarere end at bruge teoretiske beregninger som belæg.
Efter at have valgt den nødvendige filterklasse kan vi beregne LCC for 1 -, 2 - eller 3-trins filtrering baseret på enten filterskift efter tid eller efter det endelige tryktab. Programmet kan justeres i forhold til de særlige kendetegn ved din udendørsluft og dine specifikke omkostninger til filtre, arbejdskraft, bortskaffelse, rengøring og energi.

Beregningseksempel

I det første eksempel har vi valgt et F7 filter i en typisk installation, i en industriby. Filteret bruges 4000 timer i løbet af et år med en luftmængde på 0,94 m3/s. Vi ser på anlægget over 1 år for at tage hensyn til de samlede omkostninger ved systemet. I det andet eksempel har vi erstattet det første filter med et andet filter af samme filterklasse (F7). Mens filteret har samme størrelse og lignende materiale, resulterer producentens mindre gunstige design i et 20 Pa højere tryktab ved dey rene filter. Som en konsekvens påvirkes energiforbruget. De samlede udgifter steg med 23 Euro om året - per filter!

 Eksempel 1Eksempel 2
Start tryktab (Pa) 105 125
Gns. tryktab (Pa) 160 194
Filtre. Arbejdstid. Bortskaffelse. Rengøring. 55 55
Energi 105 126
Total LCC (Euro pr. år) 160 Euro 183 Euro

 

Kontakt

Det er let at kontakte os

Kontaktinformation
KEEP UPDATED!

Tilmeld dig Camfils nyhedsbrev