Energy Efficiency Classification

Energi & luftkvalitetsklassifikation

Europæiske købere af luftfiltre finder det meget lettere at vælge det rigtige luftfilter i henhold til energieffektivitet og indendørs luftkvalitet (IAQ), takket være et energieffektivitets-klassificeringsystem, der er indført af Eurovent Certification*. 

Klassifikationen er baseret på EN779:2012** og giver en god forståelse af det årlige energiforbrug, starteffektivitet og minimumseffektivitet. Denne information påpeger klart forskellen mellem luftfiltrene på markedet, hvilket gør det nemmere at vælge det rigtige filter til det rigtige anlæg for at opnå den bedste energieffektivitet og filtrering.

Dette vil blive mere og mere vigtigt, da EU-direktiver kræver, at offentlige og kommercielle bygninger forbedrer deres energieffektivitet. 10 til 20% af al strøm i bygninger forbruges til at betjene varme-, ventilations- og klimaanlæg. Ud over at reducere energiforbruget og miljøbelastningen af bæredygtighedsgrunde, er bygningsejere også nødt til at skære i driftsomkostningerne efterhånden som elpriserne stiger. At vælge de rigtige kvalitetsfiltre med det laveste energiforbrug kan øge deres energieffektivitet og samtidig øge indeklimaet for et bedre og sundere arbejdsmiljø.

Europæiske købere af luftfiltre bør kontrollere, at deres leverandør er Eurovent-certificeret. Der bør være Eurovent-etiketter på alle filterkasser, og filtrene skal have testprotokoller baseret på EN779:2012.

Med skyhøje elpriser og nye energidirektiver vil det altid kunne betale sig at spare energi i ventilationssystemer ved at bruge de rigtige luftfiltre.

Beregning og klassificering

Standarden måler både filtreringseffektivitet og tryktabet som funktion af støvbelastning. Et repræsentativt niveau for energiforbruget er beregnet for den gennemsnitlige tryktabsforskel i løbet af støvbelastning. På grundlag af disse tal er den energimæssige ydeevne for et filter over en driftsperiode på et år simuleret i et laboratorium. Denne repræsentative energiværdi bruges til en klassifikation af luftfiltre til energiklasser.

*Eurovent Certification Company er repræsentant for køling, luftkonditionering, luftbehandling, opvarmning og ventilation i Europa. www.eurovent-certification.com

**EN779:2012 er den nye europæiske standard for luftfiltre.

Kontakt

Det er let at kontakte os

Kontaktinformation
KEEP UPDATED!

Tilmeld dig Camfils nyhedsbrev