Filterteknologi

Luftfiltre er i sin fysiske form almindeligvis enkle, men alligevel teknisk komplicerede produkter. Uanset om det er partikel- eller kulfiltre, anvender de en kompliceret kæde af mekanismer til at løse deres opgaver. I mange tilfælde træder mere end en af disse mekanismer i funktion.

Mange nye tekniske metoder er blevet brugt til at forbedre luftfiltrenes kvalitet og ydelse, og i visse tilfælde til at sænke omkostningerne.

Blandt de områder, hvor der er gjort størst fremskridt, kan nævnes reducering af trykfaldet og fjernelse af biologiske urenheder i filtermedierne.

Det er vigtigt at overveje, om det er nødvendigt og funktionsmæssigt motiveret at bruge ny teknik for luftfilterprodukter. I mange tilfælde er det, men ikke i alle. Der findes tekniske metoder, f.eks. ionluftrensere, der producerer biprodukter, som kan skade mennesker og miljø.

Dette afsnit giver et overblik over filterteknologi og et fundament, hvorfra du kan tale med andre om, hvordan luftfiltre virker. Husk, at målet for alle, der forsker i luftfiltre er at skabe et luftfilter, der er 100% effektiv i forhold til forureningsmålet, har intet tryktab og producerer ingen biprodukter.

Luftfiltre og energibesparelser

Luftfiltertests

Bæredygtighed

Bæredygtighed er en stor del af vores fremtid. Camfil indledte i 2009 en mission om at blive den...

Læs mere

Indendørs luftkvalitet (IAQ)

Indendørsluftens kvalitet afgøres af koncentration af aerosoler og gasser samt temperatur og...

Læs mere
Kontakt

Det er let at kontakte os

Kontaktinformation
KEEP UPDATED!

Tilmeld dig Camfils nyhedsbrev